Malzemeler ve yapılışı:
1kg buğday
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı kırmızı mercimek
Fasulye ve nohutu bir gece önceden haşladım.
Buğdayı da bir gece önceden haşlayıp nohut ve fasulyeyi ekledim.
Yine geceden kayısıları minik minik kestim.
kuru üzüm ve kuş üzümüyle birlikte bir gece sıcak suda beklettim.
Sabah kalkınca görüntü böyleydi...
Üzerine azar azar sıcak su ekleyip pişirmeye başladım.
İçine iyice yıkanmış kırmızı mercimek ve pirinci de ekledim.
Bir tane küp küp kestiğim elma ve ayvayı ekledim.
Bir portakalın kabuğunu da küp küp kesip aşureye ekledim.
Kuru meyveleri de ekleyip iyice yoğunlaşana kadar pişirdim.
Son olarak da 4 kg şeker ekledim.
1-2 taşım kaynadıktan sonra demlemeye bıraktım.
Tencerenin içindeki pişmiş aşurenin görüntüsü böyle...
Bunlar da süsleme malzemeleri:
Nar
Badem
Çam fıstığı
Ceviz
Susam
Tarçın
süslenmiş aşurem ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder